Top Food Blogs

Tuesday, November 6, 2012

TAACHH [ CHUTNEY USED AS SIDE DISH FOR CHEPATHI ,PULKA ]

This  is one of the maharasrian  dish which they  eat  with chepathi and thali pet etc., when ever we order for any original maharastra thali  they will serve this हरा  चटनी  which is very tasty recently when we visited I ate this and asked for recipe and tried at my kitchen and got full marks . so..................

Ingredients =

  • green chillies - [ not so spicy chillies ]- 5
  • roasted and peeled ground nuts - 1/3 cup [chennakkayalu]
  • jaggery - 1/3 tsp
  • tamarind paste - 1/3 tsp 
  • salt 
  • garlicpods - 7
  • cumin powder - 1/3 tsp 
Method of preparation = 

Ground into  paste the above said ingredients into a paste and serve with chepathi as a side dish .


టాచ్  అనేది ఒక  మహారాష్ట్ర  వంట  .ఇది ఒక చట్నీ చేపతిలోకి  ఇంకా  తలి పెట్ లోకి చాలా  బాగుoటుంది .

కావలిసిన పదార్థములు =

చనక్కాయలు [వేయించి పొట్టు తీసుకున్నవి ]- 1/3 కప్ 
పచ్చిమిరపకాయలు - 5 [కాస్త చప్పగా వున్నవి ]
చింతపండు - ఒక  గోరిస 1/3 tsp గుజ్జు 
బెల్లము - 1/3 tsp 
ఉప్పు 
ఎల్లిపాయలు - 8 
జీలకర్ర - 1/3 tsp 

అన్ని కలిపి  మెత్తగా   మిక్సీ  లో  తిప్పుకొని  ఒక గిన్నలో కి తీసుకొని పెట్టుకోండి అంతే టాచ్  తయ్యార్  చేపతి లోకి తాలి పెట్ లోకి తిన వచ్చు .




PS:Please leave a comment once you are done.
      Thank You!


  

No comments:

Post a Comment