రైస్ పరాతా ఇది ఒక వేరైటీ వంట మధ్యానము అన్నము మిగిలి రాత్రి తినాలి అంటే విసుగుగా వుంటుంది అప్పుడు ఇలా చేసుకోండి అన్నము వృధా కాదు టిఫిన్ తిన్నటు వుంటుంది ఏమి అంటారు
కావలిసిన వస్తువులు =
RICE PARATHA
Ingredients =
PS:Please leave a comment once you are done.
Thank You!
కావలిసిన వస్తువులు =
- అన్నము - రెండు కప్పులు
- గోధుమ పిండి - 4 కప్స్
- ఉల్లిపాయ - 1
- ఉప్పు - తగినంత
- కొత్తిమీర - కొద్దిగ
- పచ్చిమిరపకాయలు - 2
- ఉల్లిగడ్డ - 1/2
- ఒట్టి కారము - 1 tsp
- నూనె - కొద్దిగా
తయారి =
- ఇప్పుడు గోడుమపింది లో ఉప్పు,,కాస్త నూనె వేసి ఒక సారి కలిపి ,కాసిన్ని నీళ్ళు వేసుకొని కలిపి చెపాతి పిండిలా కలిపి పక్కన పెట్టుకొని
- ఒక 15 mints తరువాత పిండిని ఉండలు చీసి ఒత్తుకొని [చిన్నగా] మధ్యలో అన్నము మిశ్రమము వుంచి...
- చెపాతిలా వత్తుకొని ,
- పొయ్యి మీద పెన్నము పెట్టుకొని ముట్టించుకొని పెన్నము కాగినాక వత్తుకున్న పారాత వేసుకొని రెండు వైపుల కాల్చుకొని [ కాస్త నూనె వేసుకొని ] వేడి వేడి గా వడ్డించాలి అంతే .................
RICE PARATHA
Ingredients =
- rice 2 cups
- wheat flour 4 cups
- onion 1/2 peeled and finely chopped
- salt as per taste
- green chillies 2 finely chopped
- oil
- cilantro few springs
- garlic 4 cut to small pieces
- red chilli powder 1/2 tsp
- milk 1/4 cup
Method of preparation =
Heat 1 tsp oil in a pan ,add rice on medium flame and fry the rice until it turns into light golden brown.
Add chopped onion,chillies,garlic,red chilli powder,cilantro springs and lastly salt
Remove from heat and mix it thoroughly.
Knead wheat flour and salt into a soft dough using cold water and cold milk.
Divide the kneaded dough into big lemon sized balls.
Flatten each ball a bit and stuff rice mixture and transform it again into a ball.
Roll out each portion into inch sized discs sprinklng atta flour if needed.
Mean while heat flat pan .When it becomes hot place a parota.
Cook one side of the parota until it becomes golden colour
After few seconds turn other side and add a little oil to second side also
Serve Rice parota hot if preferred you can eat with curd .
PS:Please leave a comment once you are done.
Thank You!
No comments:
Post a Comment